Nyttig information

Modtagelse:

Når du modtaget fliserne, skal du tjekke at alt er som det skal være. Du har syv dage til at reklamere over eventuelle fragtskader, dette sker dog sjældent og vil ofte være af begrænset omfang da fliserne er pakket grundigt fra producenten.

Dæk gerne pallerne til med en presenning eller stil dem tørt indtil de skal bruges, da pappet fliserne er pakket i ikke tåler vand og er nemmere at håndtere når de er pakket i deres originale indpakning.
 

Underlag:

Det er vigtigt at gulvet/underlagt er jævnt, da fliselægning ellers vil blive skæv. Det er derfor vigtigt at du tjekker med et vaterpas og eventuelt får rettet gulvet op, såfremt der er behov for dette. Der må højst være et udsving på 2mm pr. meter. Brug et vaterpas på min. to meter.

Underlaget der skal bære fliserne skal være fast og må på ingen måde give sig. Der findes specialklæber til trækonstruktioner, samt armeringsnet og fleksibel gulvspartelmasse beregnet til disse formål.

Vær også opmærksom på at der er det korrekte fald i forhold til riste, afløb og lignende.

Overfladen skal være ren og tør og det er en god idé at prime gulvet inden, da det sørger for at fliserne hæfter ekstra godt.


Før montage af fliser:

Sluk for gulvvarmen og mål rummet op. Find midten af rummet og sørg for at skæringerne bliver ens, så du undgår smalle strimler i den ene side. Det ser bedre ud hvis fliserne er lagt symmetrisk. Læg eventuelt en striber fliser ud for at finde ud af hvad fugebredden skal være og på i hvilken forbandt fliser skal lægges. (1/2, 1/3, ¼ osv.)

Vær opmærksom på at du medregner fugebredden når planlægger hvordan fliserne skal lægges! Du kan eventuelt bruge en kridtsnor inden montagen til at markere hvor fliserne skal lægges.

Husk også at tage højde for flisernes tykkelse i forhold til f.eks. døre.

Disse ting er vigtigt at have inden lægning:

  • Fliseskærer
  • Tandspartel
  • Vaterpas
  • Vinkelsliber med diamantklinge til fliser
  • Fugesnor/afstandsstykker
  • Blyant/tommestok
  • Boremaskine med piskeris
  • Spand med rent vand
  • Murersvamp


Følg blandingsanvisningen på posen med fliseklæb. Lav en jævn blanding og påfør fliseklæben en smule af gange med en tandspartel, så den stadig er fugtig og ikke tørrer før du får fliserne lagt.

Træk fliseklæben på kryds og tværs med en tandspartel og sørg for at der er samme højde på hele nedlægningsfladen. Højden på tandspartlen afhænger af flisernes tykkelse og underlaget. Jo større fliser, jo højere tandspartel.

Du skal typisk bruge en 10 mm tandspartel på et jævnt underlag til en 60×60 flise.

For at sikre en ensartet vedhæftning er det en god idé, at smøre et jævnt tyndt lag bag på fliserne.

Der findes også specialklæber til storformatfliser fra 60×60 og opefter.

Når flisen er lagt, trykker du den let og jævnt ned i fliseklæben. Hvis der kommer fliseklæb på oversiden, skal du straks fjerne det med en fugtig svamp.

Vær opmærksom på, at reklamationsretten bortfalder, så snart fliserne er lagt. Fliser der er monteret, betragtes som godkendte.

Fugning:

Efter et døgns tid kan fliserne fuges.
Sørg for at overflader og kanter er rene og tørre. Det anbefales at støvsuge og vaske gulvet inden. Også mellem fliserne da støv og lignende kan misfarve fugen.
Bland fugemassen efter producentens anvisninger, ellers kan du risiker at fugen synker uforholdsmæssigt meget, mister bæreevne eller får forskellig farver på gulvfladen.

Læg en klat fugemasse ud på fliserne. Træk massen ud over fugerne på kryds og tværs med en gummispartel. Vær opmærksom på at fugemassen ´bliver presset godt ned i alle fuger.

Træk overskydende fugemasse af fliserne så fugerne fremstår glatte og i samme højde.

Lad fugerne tørre indtil overfladen har “sat sig”. Tørretiden kan varierer fra projekt til projekt, alt efter rumtemperatur, fugtighed mm.
Når fugemassen virker fast, skal du rense overfladen med en opvreden svamp. Vær omhyggelig med afrensningen, da fugeslør kan være vanskelig at fjerne efterfølgende.

Vareprøver

Er du i tvivl hvilken flise du skal vælge eller har du ikke mulighed for at besøge vores showroom, kan du bestille en vareprøve. Vareprøver består af en flise i format 15×15. Du kan få tilsendt op til fire prøver.

Vareprøver kan kun bestilles telefonisk eller pr. mail.

Vi tager 149 DKK for en fliseprøve, inklusiv levering, yderligere prøve koster 49 DKK pr. prøve.

Ønsker du at bestille en fliseprøve kan du kontakte os pr. mail kontakt@fliselageret.dk, så får du tilsendt et link til bestilling, det er vigtigt at du husker at skrive i kommentaren hvilken flise/fliser du ønsker en prøve på. Leveringstiden afhænger af om varen er på lager.

Levering

Alle fragtomkostninger og leveringsomkostninger betales af kunden og vil blive opkrævet samtidig med betaling for varen.

Du kan også vælge selv at afhente eller arrangere anden transport.

Der leveres til fortovskanten på et fast underlag. Det skal være muligt for fragtfirmaet at læsse af med palleløfter. Er det ikke muligt, vil forsendelsen blive leveret til nærmeste opbevaringsdepot. Alle udgifter forbundet hermed sker for kundens regning.

Levering kan ske mandag – fredag, eventuel ferie og helligdage undtaget.

Er der aftalt et fast leveringstidspunkt, er sælger berettiget til at forlænge dette leveringstidspunkt med fem hverdage, uden køber kan gøre misligholdelsesbeføjelser gældende.

Konstaterer du skader på forsendelssen, skal du meddele det til sælger inden for 24 timer fra underskrift for levering på kontakt@fliselageret.dk

Vedhæft billeddokumentation.

Levering fortages med store lastbiler og det er kundens ansvar at fragtfirmaet uhindret kan tilgå leveringsstedet.
Alle varer leveres med store lastbiler. Køber indestår for muligheden af, at en stor lastbil kan tilgå leveringstedet uhindret.

Skal der bruges speciallastbiler til levering, aftales dette og pris på forhånd.  Leveringsbetingelserne gælder hele Danmark, undtagen ikke brofaste øer.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.